|

Много емоции и силен вятър съпътсваха първия ден на Републиканското по плувка

Много положителни емоции съпъстваха днешния първи манш на II- ри кръг от Републиканското първенство по плувка в сладки води. Езерото край град Шумен е домакин на събитието, а участниците в състезанието са над 50 и са от 13 различни отбора.

Временен водач в класирането е отборът на „Янтра“ с 15 наказателни точки, втората позиция е за „Видракс“, които са с 16 наказателни точки, трети са Стара Загора със 17 наказателни точки.

„Времето не е особено благоприятно, състезателите са затруднени максимално от силния вятър, но всички са изкусни майстори и се справят отлично. Състезанието върви отлично към момента и организацията е на много високо ниво. Надяваме се утре метеорологичните условия да са малко по-добри и нека по-добрите победят“, заяви главният съдия на състезанието Емил Петров.

Всички участници останаха много доволни от организацията на турнира.

Председателят на БФРС Георги Михайлов заяви:
„Много оспорвано състезание, разликите между отделните отбори са в грамове, надяваме се утре времето да е малко по-благосклонно, за да се получи още по-качествено състезание.“

В неделя предстои вторият манш от състезанието и тогава ще станат ясни крайните резултати и ще бъдат излъчени победителите. Класирането е индивидуално и по отбори.

Утре вторият манш ще стартира в 10:00ч. и ще приключи в 14:00ч. Награждаването ще бъде от 17:00ч. в ресторант „Манастира“ в град Шумен.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor