|

„Митерсон“ победител на канала в Пловдив (резултати и класиране)

Риболовците от „Митерсон“ станаха победители в първия кръг от сезон 2020 по риболов на фидер. Отборът на Мите Шивачо пожъна бляскава победа в едно от най-трудните състезания в тази дисциплина, провеждани у нас напоследък по думите на самите участници. Втори се класира съставът на „Колмик“, а за третото място на подиума се развихри голяма битка между „Видракс“ и пловдивчаните от „Олимпик 2002“. Тъй като двата тима завършиха с по 65 точки, в сила влезе правилото за по-голям улов. Там разликата се оказа в полза на хората на Ганди, макар и двата тима да бяха минали границата от 60 кг.

Индивидуален първенец стана Радослав Янев от „Кракра“, следван от Тодор Стойчев от „Митерсон“ и Десислав Йорданов от „Фишинг Турнамент“.

В петте сектора на Гребния канал в Пловдив един срещу друг излязоха общо 15 отбора. Всички бяха зажаднели за състезания, тъй като фидеристите стартираха сезона си последни измежду всички дисциплини в БФРС. В крайна сметка спечелиха наистина най-подготвените за този кръг. Както се очакваше, основен обект на улов бяха каракудите. Но за класиране на челните места в сектора се изискваше ловенето и на шарани. В събота турнирът стартира с бързо уловен шаран около килограм от „При Майсторите“, а след това Калин Запрянов от „Вижън“ мори изумително дълго време шаран над 3 кила и успя да го извади с влакно 0.10.

 

Пред страницата BFRS.BG председателят на секцията Александър Дерменджиев обобщи следното: „Преди първата тренировка се оказа, че ще ловим на по-голяма дистанция. Заради провеждане на състезание по кану-каяк, управата на канала беше махнала два от гребните коридори, а не само един, както беше в предишните години. За общо 4 дни – 2 дни тренировки и още 2 дни състезание, схемата на риболов се промени поне 3 пъти. Става въпрос най-вече за структурата на захранката. Веднъж риболовът беше на по-чиста храна, в друг случай се изискваше повече семена и кълцан торен червей. В неделя вече работеше по-грубата захранка. Именно отборите, които най-бързо схванаха каква храна трябва да подават, заеха призовите места“.

Други участници в състезанието споделиха, че отварянето на втория коридор е подлъгало някои отбори да търсят рибата по-далеч, вместо на печелившата според тях дистанция от около 30 метра. „Отборът на „Колмик“ например уцели точното разстояние на замятане, и това беше една от причините да се представи силно“, коментира един от капитаните на останалите отбори.

Главният съдия Мариан Лозев добавя: „Стана много добро и оспорвано състезание, за което поздравявам всички участници. В събота Калин направи голямо шоу с едрия шаран, чието вадене продължи 2 часа и 10 минути. Рискът беше голям, но се оправда. Най-добрите сектори бяха С и D, в Е също имаше хубави места. За добро класиране трябваха поне един – два шарана. Колкото до захранката, от няколко години насам фидеристите у нас използват основно две рецепти. Сега на масата на всеки състезател трябваше да има достатъчно коноп и царевица“.

Членът на УС на БФРС и дългогодишен състезател Ивайло Христов прекара два дни в коридора зад състезателите, той осигуряваше картина и снимки от турнира. „Трасето беше отлично разбито, за което поздравявам организаторите. Риболовът не беше „лапаница“, ако мога така да се изразя, а изискваше майсторство и правилна преценка на ситуацията. Повечето килограми се трупаха след първия час и половина. Хубавият риболов беше в секторите C, D и E. Шоуто на Калин с големия шаран си заслужаваше гледката, макар че рискът беше голям. Бил съм на много световни първенства, и съм виждал как в повечето случаи подобни едри риби се откачат заради фините такъми. Крайното класиране е напълно справедливо, победиха най-подготвените. Колегите от „Митерсон“ се справиха отлично и заслужено триумфираха като победители. Направи впечатление и блестящото представяне на „Видракс“ през втория ден, което ги вкара в тройката. Други отбори, считани за остриета и фаворити, останаха по-назад. Но това е каналът, там риболовът е труден. Видях много подготвени хора, видях и такива, на които личи, че тепърва ще трупат опит. Имам известни забележки относно някои аспекти в тегленето на жребия, както и използването на мерителни кутии при байт-контрола, които ще споделя с организаторите“.

Следващите два кръга ще се проведат на 1-4 октомври и на 22-25 октомври, отново на канала в Пловдив. Прогнозите са, че риболовът няма да бъде същият, най-малкото заради очакваното охлаждане на водата през есента. Припомняме, че в края на октомври през 2021 г. на същото място ще се проведе 4-ото Световно първенство за клубове по риболов на фидер.

Класиране след първия кръг

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor