|

Михалково и Георги Гетов шампиони в спининга

Отборът на Михалково стана шампион на България по риболов на хищна риба с изкуствени примамки, а неговият лидер Георги Гетов спечели титлата в индивидуалното класиране. Това са резултатите от националния шампионат на БФРС след проведения последен трети кръг на река Въча. Втори отборно завърши смолянският Родопа 2002, а трети са ЛРД Сокол – Асеновград. На подиума в личното класира втори е Тодор Костадинов от Михалково, а трети Петър Лаков от родопския състав.

Този сезон в първенството участваха девет отбора, което е рекорд за проведените досега общо 15 републикански първенства. Състезателите уловиха общо 1619 пъстърви, което също се явява върхово постижение. Припомняме, че съставът на България стана победител и в големия международен турнир Trout Union Cup, проведен отново на Въча по-рано през септември, а индивидуалната титла в него отново стана притежание на Георги Гетов.

Традиционно първата сбирка на спинингистите за следващата година ще бъде на традиционното откриване на сезона за пъстървата през първия уикенд на февруари. Републиканското първенство най-вероятно ще стартира през април, за да бъде окончателно определен националният отбор на България за световното първенство догодина, което ще се състои във Франция.

Резултати и класиране в приложения файл:

bl.blesna 18 total (1)

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor