|

MF Spinning Team стана шампион в спининга

Риболовците от MF Spinning Team пожънаха бляскава победа в редовния сезон при пъстървовите спинингисти в дисциплината „Улов на хищна риба от брега с изкуствени примамки“. Четиримата асеновградчани Димитър Терзиев, Васил Шигарминов, Емин Гуне и Стефан Йорданов осъществиха „невъзможната мисия“ да победят считания за абсолютен фаворит отбор на „Михалково“, и да се поздравят със заслужен успех. Михалковци останаха втори в класирането, а бронзовите медали станаха притежание на смолянските пъстърваджии от „Родопа 2002“.

Шампион в индивидуалното класиране стана Петър Лаков от „Родопа 2002“, това е втора поредна титла за 33-годишния спинингист. Втори завърши многократният ни първенец Георги Гетов от „Михалково“, а трети е ветеранът Димитър Терзиев от MF Spinning Team.

Ръководството на секцията в дисциплината „Улов на хищна риба от брега с изкуствени примамки“ и капитаните на отборите успяха много бързо да организират три състезания, след като падна ембаргото заради пандемията. И трите се проведоха на река Въча до село Михалково. Зарибената пъстърва във всички турнири се оказа „състезателен модел“. Масовите риби бяха с размер между 25-30 см, и кълвяха много добре. Излизаха и „тупалки“ по 40 см и нагоре, което направи състезанията още по-атрактивни. Общо за трите турнира се уловиха 1978 пъстърви, което е и абсолютен рекорд в 17-годишното провеждане на шампионата в тази дисциплина.

Регламентът също беше нов – в три от общо шестте манша се ловеше с диференциран избор на примамки. Всеки от тези три манша се състоеше от 6 рунда по 30 минути, а в отделните рундове се ловеше последователно само на блесна, само на воблер или само на силикон, съобразно регламента. Останалите три манша бяха със свободен избор на примамки. По този начин състезателите трябваше да покажат, че владеят майсторски риболова на всички видове примамки и вероятността за случаен успех беше напълно елиминирана.

На 12 и 13 септември, отново на Въча, ще се проведат финалните плейофи за определяне на националния отбор, който ще ни представя на световното първенство в Португалия в края на април 2021 г. Този по-особен регламент беше предложен от ръководството на секцията и одобрен от УС на БФРС в края на миналата година. За финалния турнир се класираха първите 12 в индивидуалното класиране: Петър Лаков, Георги Гетов, Димитър Терзиев, Васил Шигарминов, Боян Ярков, Тодор Паскалев, Евгений Бон, Тодор Костадинов, Иван Михайлов, Стефан Йорданов, Емин Гуне и Калоян Якимов. Състезанието ще се проведе в четири манша, като в трите от тях ще се лови отново на диференциран избор на примамки. Четвъртият манш ще бъде по кастинг. Така надеждите са, че за Португалия ще заминат наистина най-подготвените спинингисти, които да представят достойно България в състезанието на река Веш в град Аркош де Валдевеш. Припомняме също, че страната ни до неотдавна беше сред водещите сили на световните първенства по спининг, а двама българи – Георги Гетов и Тодор Костадинов, в момента заемат съответно шесто и девето място в топ 10 на световната ранглиста.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor