|

Майсторски риболов победи на леда

Отборът на Майсторски риболов спечели първия кръг от шампионата на България по улов на лед. Турнирът на язовир „Малък Беглик” се проведе само две седмици след XVI световно първенство, на което домакин беше съседният водоем „Широка поляна”. Участваха шест отбора, сред които „Майсторите” се оказаха най-подготвени за победата, макар и само с точка пред втория Мосела.

На дебелия почти метър лед състезателите се видяха принудени да използват ледобури с по-дълго тяло, за да пробиват бързо дупките. Както се очакваше, уловът се състоеше от средни и дребни по размер костури и бабушки. През първия състезателен ден отборите атакуваха плитката част в източния бряг на водоема, а във втория, когато секторите бяха вече обърнати към шосето, търсеха рибите в руслото на реката, която пълни водоема.

Капитанът на Майсторски риболов Ивайло Христов сподели впечатленията си от състезанието. „Победата ни беше много изстрадана. Всички отбори вече са много опитни, повече състезатели имат по над десет сезона зад гърба си. Конкуренцията вече е наистина жестока, затова се радвам, че се справихме така добре”, заяви Христов. Той специално отличи състезателя на Майсторски риболов Методи Костов, който стана пръв в индивидуалното класиране: „Мето се състезава отлично, и му пожелавам да продължава така и занапред”.

Втори в класирането завърши съставът на Мосела, а трети са колегите от Биг Фиш. Изненадващо се прие петото място на миналогодишните шампиони от Гоу Фиш, които – без никакво съмнение – ще се представят по-силно в оставащите два кръга.

На състезанието присъства и основоположникът на подледните турнири у нас Йордан Софков. Той заяви, че организацията на турнира е отлична и за него е удоволствие да види как тази дисциплина се развива с всяка изминала година. Припомняме, че през 1999 г. бай Данчо проведе първия турнир по риболов на лед на язовир „Батак”, а впоследствие дълги години беше шеф на секцията към БФРС.

Следващият турнир ще се проведе на 23 и 24 февруари. Водоемът все още се уточнява, но най-вероятно състезанието ще бъде на съседния язовир „Голям Беглик”. Там риболовът е на по-големи дълбочини, но и костурите са значително по-едри. БФРС пожелава успех на всички участници в националния шампионат на лед!

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor