|

„Майсторите” водят класирането на леда

Отборът на Майсторски риболов се укрепи на първо място във временното класиране след проведения втори кръг от националния шампионат по риболов на лед. Турнирът се проведе на язовир „Голям Беглик” в нечовешки условия. Температурите паднаха до минус 15 градуса, а пронизващият леден вятър направи състезанието съвсем екстремно.

Въпреки това и шестте отбора, които участват през този сезон, показаха най-доброто, на което са способни в риболова на костури. На тренировките рибата беше много активна, но снегът, който се стовари в петък вечер над Родопите, промени напълно ситуацията. Докато в дните за подготовка колегите успяваха да извадят средно между 3 и 4 кг улов, а някои достигнаха и 7 кг, в двата състезателни дни кълването беше доста по-скромно. Отделно от това костурите се бяха групирали на определени места – по-едрите предпочитаха плитките зони, докато в дълбокото излизаха предимно дребосъци.

В тази обстановка най-добре се ориентираха състезателите на Майсторски риболов, които завършиха на 9 точки разлика от преследвачите си Мосела и Го Фиш. Индивидуален победител в турнира стана опитният Борислав Арсенов от „Майсторите”.

Така преди финалния трети кръг Майсторски риболов върви начело в класирането, и по всичко личи, че ще триумфира с отборната шампионска титла. Второто място ще се решава между Мосела, Риболовен свят и Го Фиш. Много по-люта е надпреварата в индивидуалното класиране, където водачът Методи Костов от Майсторски риболов е следван по петите от Николай Николов от Мосела и Бойко Бойков от Риболовен свят.

Последният трети кръг ще се проведе на 9 и 10 март на язовир „Широка поляна”. Водоемът и риболовът там са добре познати на всички състезатели, тъй като през януари именно в неговите води се проведе световното първенство по риболов на лед. Очакванията са, че ще се ловят костури от всякакъв размер и бабушки, както и бонуси от кефал.

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor