|

„Майсторите” обраха титлите на леда

Отборът на Майсторски риболов пожъна бляскава победа в завършилото републиканско първенство на България по риболов на лед. „Майсторите” спечелиха и третия турнир от спортния календар на БФРС, който се проведе на язовир „Широка поляна”, и така станаха отборни шампиони на България за 2019 г. В индивидуалното класиране титлата отиде притежание на техния състезател Методи Костов, който спечели първото място в крайното класиране по най-категоричен начин.

Председателят на секцията по риболов на лед Йордан Софков даде повече подробности за последното състезание: „Турнирът се проведе в същата зона на „Широка поляна”, където беше и световното първенство в края на януари. Сега обаче ледът беше плътен, нямаше киша, а времето ни изненада със слънце и безветрие. Както се очакваше, ловиха се костури, бабушки и по някой клен, макар и в неголеми количества. Победител в това състезание стана Петър Тодоров от Фишмастърс, което не е изненада. Той разбира много добре риболова на „Широка поляна” и стана първенец в турнира, въпреки че лови с контузия в ръката”.

Йордан Софков добави, че шампионските титли на Майсторски риболов и Методи Костов са напълно заслужени. „Техният тим е много добре сработен, тренират усилено и имат много силна отборна тактика. Затова спечелиха и трите турнира този сезон. Колкото до Методи, тази година той е най-добрият ни състезател и затова завърши пръв в крайното класиране. Поздравявам всички отбори, тъй като се ловиха много добре и дадоха всичко от себе си. Това са все опитни играчи на леда, повечето от които се състезават вече 15 години поред”.

Втори отборно завършиха колегите от „Мосела”, трети са „Го Фиш”. На индивидуалния подиум на победителите след Методи Костов се нареди Бойко Бойков от Риболовен свят. Той завърши с равни точки и само 45 грама повече улов от Петър Тодоров от Фишмастърс.

  • Класиране на турнира „Широка поляна“ – III кръг от първенството:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor