|

Калин Митранов и Олег Димитров спечелиха Купата на БФРС при плувкарите

Двойката Калин Митранов – Олег Димитров спечели Купата на БФРС в дисциплината „плувка”. Турнирът се проведе на гребния канал в Пловдив при рекордното участие на 80 състезатели, разпределени в отбори по двама.

На тренировката в петък резултатите бяха съвсем скромни, тъй като още не беше захранвано и рибата се оказа разпръсната. В първия манш в събота, 12 октомври, кълването се подобри, но риболовът като цяло беше муден. Причината се оказа в това, че каналът се пълнеше със студена вода. В тази обстановка състезателите се ориентираха най-вече към риболов на кефали, тъй като кълването на иначе основния обект за улов – каракудата, беше съвсем скромно. На някои места излизаха шаранчета и дребен бял амур. Ловеше се основно на къси щеки, със стрелба на бял червей, и глина с фуил.

Във втория манш в неделя ситуацията се промени коренно, тъй като притокът на вода в канала спря и рибите се активизираха. Голяма част от състезателите минаха на риболов с мач, и успешно ловиха каракуди. Излязоха и шарани. Успешна тактика се оказа и интензивният риболов на уклей на късо.

След претеглянето на улова и отчитането на резултатите, победители станаха Калин Митранов и Олег Димитров. Припомняме, че и двамата бяха в състава на СКР „Стара Загора”, спечелил трето място и бронзовите медали на световното клубно първенство в Хърватия по-рано тази година. Техният клубен тим стана шампион на България за този сезон, а спечелената сега Купа на БФРС попълни отлично наградната витрина на заралии. Отделно за Калин Митранов това е трети такъв трофей след спечеления през 2014 г. в тандем с Валентин Тотев, и през 2015 г. с Аркади Райчин.

Сега Калин и Олег имаха 12 наказателни точки и 13.300 кг улов. С три точки повече от тях и 11.765 кг завърши отборът на Заприн Манолов и Огнян Райдовски. Третото място стана притежание на Славчо Петров и Симон Симонян – 15.5 наказателни точки и 11.995 кг. Челната петица беше допълнена от двойките Димитър Димитров – Бирджан Мехмед и Атанас Кюркчиев – Христо Лесев.

Наградите на победителите бяха връчени от заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков, ръководител на ресор “Спорт, младежки дейности и социална политика” в общината, и от носителя на два златни олимпийски медала от Барселона-92 по кану Николай Бухалов.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor