|

Ивайло Христов оглави секцията по риболов на лед (документи)

Ивайло Христов е новият председател на секцията по риболов на лед към БФРС. Той беше избран на събранието на капитаните на отборите и техническата комисия на 18 ноември 2019 г., в присъствието на делегати от шестте клуба, заявили участие в шампионата за 2020 година. Ден по-късно това решение беше одобрено с единодушно гласуване на извънредно заседание на УС на БФРС, проведено от председателя на федерацията Георги Михайлов и членовете на УС чрез конферентна връзка.

Христов е изтъкнат подледен риболовец, многократен шампион на България и един от колегите, допринесли най-много за развитието на тази състезателна дисциплина.

Отборите утвърдиха и състезателния календар за новия сезон. Първенството стартира с турнир на 11 и 12 януари, вторият кръг ще се проведе на 25 и 26 януари, а третият – на 29 февруари и 1 март. Водоемите ще бъдат определени допълнително, съобразно климатичните условия и наличието на лед. Набелязани са родопските язовири Батак, Голям Беглик, Малък Беглик и Широка поляна, както и язовирът до софийското село Веринско. Шестте клуба, които ще участват в първенството, са Биг Фиш, Гоу Фиш, Майсторски риболов, Моселла, Риболовен свят и Фишмастърс. БФРС кани всички останали отбори, които имат интерес да вземат участие в шампионата, да подадат своевременно заявките си.

Определен беше и националният отбор на България, който ще представя страната ни на световното първенство в Литва през февруари. Това са Методи Костов, Бойко Бойков, Ивайло Христов, Георги Първанов и Слави Лазаров.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor