|

Главозамайващи обрати на леда на „Малък Беглик”

Първото състезание от спортния календар на БФРС за 2022 г. вече е факт! Шампионатът по риболов на лед стартира на 15 и 16 януари на язовир „Малък Беглик”. Първенци станаха миналогодишните шампиони от „Майсторски риболов”, следвани от „Риболовен свят” и „MF Tackle”. Призът за индивидуален първенец отиде във владение на Никола Стефанов от „MF Tackle”.

След два дни тренировки състезателите стъпиха на леда за първия манш в събота. В Родопите те бяха посрещнати от ужасно време – минус осем градуса и леден северен вятър. Въпреки това ентусиастите стоически издържаха в тежките условия, и то при положение, че всички до един ловиха с голи ръце и без ръкавици.

Още в тренировките стана ясно, че масовият улов ще бъдат бабушки с размери около 12-13 см. Всичко около педя беше бонус. Излизаха и костури, но по-рядко. За сметка на това имаше раирани бодливци до около 25 см, които помагаха на състезателите да се придвижат нагоре в класирането.

След съботния манш начело излезе „MF Tackle” с 11 точки, следван от три отбора с по 14 точки. На последните две места, но с незначителна разлика, вървяха „Майсторски риболов” и „Фишмастърс”. В неделя обаче „майсторите”, водени от своя капитан Ивайло Христов, показаха рядко срещана класа и стигнаха до обрат, който ги качи на първо място в крайното класиране на турнира с две първи и две втори места в четирите сектора. Индивидуалният победител Никола Стефанов спечели и двата манша, следван от Борислав Арсенов от „Майсторски риболов” и Петър Димитров” от „Фишмастърс. Състезателите останаха доволни от провеждането на турнира, още повече, че на „Малък Беглик” традиционно стават хубави състезания и побеждават най-заслужилите.

Вторият кръг на националния шампионат ще се проведе на 29 и 30 януари на яз. „Широка поляна”.

 

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor