|

„Фиш 24” и Красимир Антонов шампиони на „Троут Ареа”

Първите шампиони на България в спортния риболов за 2024 г. вече са излъчени! На 31 март завърши републиканското първенство в дисциплината „Троут Ареа” – скоростен улов на пъстърва в затворен водоем с изкуствени примамки. Отборен шампион станаха старозагорците от „Фиш 24”, а индивидуалното отличие за първо място беше вдигнато от Красимир Антонов, асът на тима „Туич Фишинг” и най-добре представящ се състезател в тази дисциплина за последното шестмесечие.

Шампионатът премина през ред перипетии, в това число и прекратяване на първия кръг заради кошмарни атмосферни условия. В крайна сметка битката за титлата се проведе между осем отбора, в три кръга на базата за спортен риболов „Ареа Къпиново” до Велико Търново. Ареа спецовете от „Фиш 24” в състав Петко Иванов – тийм мениджър, Тодор Костадинов, Любомир Проданов и Станимир Ботев удържаха бляскава победа със стабилно представяне и в трите кръга. Второто място заслужи младият и амбициозен тим на „Ес Джи Фишинг”, предвождан от капитана си Иван Цимпарев. Бронзът остана за „МФ Такъл”, които разполагаха със страхотен капитан в лицето на опитния състезател по спортен риболов Славчо Петров, както и с врял и кипял в състезанията по спининг лидер като Стефан Йорданов. Те триумфираха като победители в третия кръг, а техният състезател Калоян Якимов се окичи със златния медал на турнира.

Третият кръг предложи изумителна драма в последния манш в неделя, когато се оказа, че в едни и същи сектори ще се решава спорът за медалите. За отбелязване е, че състезателите проявиха голям респект и уважение спрямо конкурентите си за челните места. Особено атрактивен беше двубоят между Красимир Антонов и Тодор Костадинов, завършил 2-2 при главозамайващи обрати в резултата.

Общо за кръга се уловиха 861 дъгови пъстърви, а за целия шампионат състезателите извадиха 3321 риби.

След шампиона Красимир Антонов – експерт кулинар и многодетен баща на три деца, в индивидуалното класиране се нареди 14-годишният обещаващ талант Иван Радев, ученик от частно немско училище в София. Трето място зае дизайнерът за вътрешно обзавеждане и техника за дома Тодор Костадинов, световен шампион по спининг на река за 2023 г. Състезателите от топ 12 в индивидуалното класиране сформираха разширения състав на националния отбор на България за 4-ото Световно първенство по „Троут Ареа”, на което домакин в средата на ноември ще бъде същата база „Ареа Къпиново” до Велико Търново. Избраниците ще минат през тежък квалификационен цикъл, който ще определи петимата участници в националния отбор.

Преди награждаването от името на БФРС беше изказана специална благодарност към организатора на състезанията в секцията Петко Иванов и на собствениците на „Ареа Къпиново” за това, че успяха да организират един много добър шампионат въпреки трудностите. Преди всеки кръг имаше подготвителни турнири, спонсорирани от „МФ Такъл”, „Валкейн” и „Оунър”, които спомогнаха да повишаването на спортната форма на състезателите. Това, както и фактът, че в първенството участваха значителен брой тийнейджъри на възраст между 14 и 18 години, показа, че пред дисциплината „Троут Ареа” има великолепни перспективи за развитие.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor