|

ФИПС организира три нови световни първенства през 2021 г.

Международната федерация по спортен риболов в сладки води ФИПС информира, че през 2021 г. ще се организират световни първенства в три нови дисциплини. Това стана ясно след публикуването на международния календар на централата за следващата година.

Първата е FEEDER FREE STYLE METHOD, а шампионатът ще се проведе в Унгария на 18 и 19 септември 2021 г. Домакин е град Батонитерение в северната част на страната. „Метод фидер“, както е известен у нас, се радва на все по-голяма популярност в спортния риболов и ръководството на ФИПС е преценило, че е добре да се организира световен шампионат в тази дисциплина. Другата новина за фидеристите е, че ще се организира световно в клас „Мастърс“ (над 55 години). Състезанието е на 4 и 5 септември 2021 г. в испанския град Мерида. За този турнир всяка нация има право да участва с до два отбора.

Друго ново световно първенство ще се организира в дисциплината TROUT AREA – риболов на пъстърва с изкуствени примамки в затворен водоем. Състезанията са на 13 и 14 ноември 2021 г. в Италия, все още няма указан град домакин. У нас вече няколко години се провеждат турнири TROUT AREA, и то при доста солидно присъствие.

Световно първенство ще се проведе и в дисциплината STREET FISHING – риболов на хищници с изкуствени примамки в градска среда. Домакин е Амстердам, а датите на провеждане са 27 и 28 ноември 2021 г. Ще се лови в каналите на холандския град.

Още на първото си заседание УС на БФРС ще разгледа въпроса с новите дисциплини, както и евентуалното организиране на състезания за определяне на национални отбори, които да представят България.

ФИПС предипреждава, че заради извънредната ситуация с Ковид-19, всяко от световните първенства в международния календар за 2021 г. ще бъде потвърждавано два месеца преди обявената дата за провеждане. По тази причина ФИПС съветва националните федерации да не избързват с ангажирането на самолетни полети и хотелско настаняване.

Целият спортен календар на ФИПС за 2021 г. може да изтеглите оттук:Календар – ФИПС – 2021 г

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor