|

Ето ги малките юнаци с Купата на БФРС!

На 12 и 13 октомври гребният канал в Пловдив стана арена на най-голямото открито състезание по спортен риболов – турнира за Купата на БФРС. Състезанието се проведе по отбори от двама души в три категории – плувка, фидер, и плувка за деца и юноши.

При най-малките участие взеха общо 18 обещаващи таланта на спортния риболов, разпределени в девет отбора. Съревнованието и в двата сектора беше изключително оспорвано, като се ловяха основно кефали, каракуди и дребни рибки. Победите в двата сектора спечелиха Тодор Митов (3.430 кг) и Георги Стефанов (2.970 кг). В крайна сметка отборни победители и носители на трофея станаха Тодор Митов и Димитър Томов от тима Champion Feed, следвани от Микаел Бочков и Златин Диянов от „Чисти брегове”, и Мартин Георгиев и Денис Гаврилов от СЛР „Огоста”.

Наградите на малките юнаци бяха връчени от заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков, ръководител на ресор “Спорт, младежки дейности и социална политика” в общината, и от носителя на два златни олимпийски медала от Барселона-92 по кану Николай Бухалов. Двамата, заедно с председателя на БФРС Георги Михайлов, поздравиха всички участници в детско-юношеския турнир за проявеното майсторство в риболова. „Най-накрая! След четири години чакане, купата на федерацията е наша”, радваха се щастливите победители от Champion Feed.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor