|

„Дрънк Карп” с титлата при шаранджиите

Отборът на „Дрънк Карп” стана шампион на България в републиканското първенство по улов на шаран. На язовир „Берсин” двойката Мирослав Несторов и Александър Ръжгев успя да запази аванса си в класирането и триумфира като краен победител след третия последен кръг първенството.

„Дрън Карп” бяха лидери във временното класиране преди третия кръг, и стигнаха до титлата с второ място на турнира. Победител стана „Варна Карп”, който влезе при разпределението на медалите с бронзовия комплект. Втори в генералното класиране завърши съставът на „Стара Загора”.

На „Берсин” всичките 21 отбора се представиха силно и общият улов 1191.2 кг, като се извадиха почти 400 шарана. Най-голямата риба закова кантара на 14.96 кг, уловена от старозагорските шаранджии. Голямата атракция бяха и сомовете, които се уловиха на шаранските такъми, макар че не бяха зачетени в класирането.

Следващото голямо изпитание пред състезателите в тази дисциплина е световното първенство по улов на шаран, което ще е проведе в Белград от 1 до 7 октомври, на езерото Ада Сиганлия до река Сава. БФРС желае успех на националите.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor