|

Детският тим на България по кастинг спорт участва в турнира за Световната купа

След 23 години отсъствие България се завърна на световната сцена по кастинг спорт! Детският национален тим на страната ни участва в турнира за Световната купа във Виченца, Италия, където нашите храбри хлапета мериха сили с доста по-големите състезатели до 18 години и се представиха чудесно.

Предвождани от шефа на секцията по кастинг спорт в БФРС Емил Великов и вдъхновявани от националния треньор Симеон Драшков, децата имаха шанс за пръв път да участват в световно състезание от подобен ранг. Българският тим беше съставен от две момичета и четири момчета: Илина Александрова, Михаела Иванова, Богдан Ганев, Мартин Момчилов, Радостин Великов и Венцислав Янков, всички на възраст между 10 и 14 години. Ръководството на секцията получи поканата за участие само месец преди турнира, но успя да реагира адекватно с организиране на спонсори и пътуване и хотелска резервация. БФРС от своя страна подаде заявка за членство в Международната федерация по кастинг спорт – ICSF.

Турнирът във Виченца се проведе на 13 април. Тъй като у нас състезания по кастинг не се бяха провеждали от 23 години насам, през сезон 2023 новосформираната секция почна да провежда състезания за деца, за да започне отначало. Най-добрите от тях заминаха за Италия, с идеята да имат по-дълъг състезателен период за израстване. Децата бяха наградени със медали от президента на ICSF Алена Клаеуслер за това, че участват за пръв път на световни финали въпреки ниската възраст, в която се намират.

Кастинг спорт секцията към БФРС благодари на спонсорите „Витте Аутомотив” и Атанас Атанасов, които помогнаха България да има участници във форума .”Благодарим на кмета на град Русе и на всички по веригата „директор – учител – родител – деца”. Резултатът е прекрасен, защото всички по веригата са си свършили работата. Благодаря и на Лъчезар Иванов и на Енчо Енчев за подкрепата”, заяви председателят на секцията по кастинг спорт към БФРС Емил Великов.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor