|

Бойко Бойков е първият победител за купата „Йордан Софков”

Бойко Бойков стана първият шампион на турнира „Йордан Софков”, проведен в памет на покойния лидер на подледните риболовци в България. 26 въдичари взеха участие в състезанието, организирано от риболовен клуб „Фишмастърс” на леда на язовир „Малък Беглик”.

Турнирът протече в приятелска атмосфера, като преди него всички си спомниха за Дачката – големия човек с голямото сърце, напуснал ни внезапно миналата есен. Времето изненада приятно всички участници, слънчево и тихо. Организаторите се бяха погрижили и за кетъринг със скара. Имаше всички предпоставки за провеждане на един хубав турнир.

По регламент уловът се отчиташе на бройка, което направи състезанието още по-майсторско. В крайна сметка първо място зае Бойко Бойков с 48 риби. За второто място обаче се получи рядко срещан куриоз, тъй като трима състезатели имаха по 38 риби. Наложи се кантарът да влезе в действие, за бъде направено класиране по тегло. С 1.061 кг втори стана Пламен Панталеев – популярен и титулован състезател, който от десетина години не беше играл на лед. Трети, само с 9 грама по-малко, завърши Божидар Спасов, а четвъртото място остана за Петър Тодоров.

В турнира участваха и две дами – Христина Симеонова и Галя Димитрова, които също се справиха добре. Умения показа и 9-годишният Мартин Първанов, който ловеше заедно с татко си Георги.

Победителите получиха купи, на които беше гравиран ликът на бате Данчо. Колегите от „Фишмастърс” съобщиха, че турнирът ще се провежда всяка година и то още около Йордановден, ако има лед.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor