|

Български триумф на WALTERLAND MASTERS 2022!

Отборът на „Майсторски риболов” пожъна страхотен успех на големия турнир на плувка в Унгария WALTERLAND MASTERS 2022. Аркади Райчин стана шампион в надпреварата, а „Майсторите” завършиха на второ място. Райчин постави и рекорд в цялата история на турнира с улов от 63 кг и грабна титлата с две секторни победи и едно второ място.

Конкуренцията беше ожесточена при участието на 44 отбора от 17 страни, а в съставите им участваха 20 състезатели, печелили световната титла.”Майсторски риболов” се справи майсторски с 42 от тях, и беше изпреварен единствено от Tubertini – Maros Mix, в чийто състав бяха събрани четирима световни шампиони. Разликата между тях и българския състав беше само 2 точки и 1100 грама в улова. Втори след Аркади завърши прочутият италианец Феручо Габа.

„Беше страхотно преживяване да дойдат да ни стиснат ръката десетки състезатели от различни нации, да питат как сме ги ловили, да ни поздравят и да споделят нашата радост! А ние ги победихме с много проста тактика, но и с много хъс и работа. Отличен отбор, много сработен, отговорен и дисциплиниран”, заяви лидерът на „Майсторски риболов” Ивайло Христов. Той уточни, че за трите дни са нямали абсолютно никакво предимство пред другите като например тапи, полутапи или места около кулите. Тактиката на състава е била изработена от Румен Витков – Монтанеца, „най-добрият ловец на шарани в България” по думите на Ивайло Христов. Била е изцяло базирана на риболов с царевица, което се е оказало изключително печелившо решение.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor