|

41 състезатели участваха в турнира за Дачката

На 20 февруари язовир „Малък Беглик“ прие най-масовото състезание по риболов на лед за този сезон – турнира за купата „Йордан Софков – Дачката“. Общо 41 състезатели участваха в мемориалната надпревара, която се организира за втора поредна година в памет на Йордан Софков, покойният лидер на подледните риболовци.

Десетки приятели и колеги на бай Йордан дойдоха да почетат паметта му. Организаторите от риболовен клуб „Фишмастърс“ се бяха погрижили за всичко по протичането на турнира. Освен това беше изработена паметна плоча на Дачката, която ще бъде поставена на язовира.

Както и миналата година, състезанието се проведе в един сектор. Отчитаха се бройките уловени риби, независимо от теглото им. В тази обстановка най-добре се ориентира Йосиф Ганчев, който стана пръв с общо 62 костура и бабушки. Втори се класира Методи Костов с 47 бройки, а трети – Митко Славов с 39. При дамите купата за победител отиде във владение на Анна Мария Каймаканска с майсторски извадени 13 риби от ледените води на язовира.

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor