|

17-годишният Кристиан Близнашки шампион на Троут Ареа

С изумителен финал завърши републиканското първенство по скоростен риболов на пъстърва с изкуствени примамки (Троут Ареа), чийто последен трети кръг се проведе на пъстървовата арена „Къпиново“ на 18 и 19 март. Спорът за шампионската титла в индивидуалното класиране вървеше до последната секунда на втория манш в неделя. Към трофея се бяха устремили двама тийнейджъри, лидери в генералното класиране – 17-годишният Кристиан Близнашки от отбора на „Туич Фишинг“ и 18-годишният Боян Ярков от „Фишинг Зоун“. За да бъде всичко още по-драматично, двамата се паднаха на жребия да играят в един и същ сектор в заключителния втори манш.

Разликата между двамата в генералното класиране се стопи само до една точка, след като Ярков спечели с 2:0 пъстърви прекия двубой срещу Близнашки. Напрежението се нажежи до червено, но въпреки това младежите успяха да съхранят психиката си и ловиха хладнокръвно до края на състезанието. Кристиян Близнашки, ученик в 11 клас на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Св. Георги Победоносец“, успя да грабне титлата буквално в последните минути, когато извади три бързи пъстърви и спечели последния си мач с 4:1, при това след като губеше първоначално в резултата.

Трети индивидуално завърши Люси Дремалов от „Фишинг Зоун“, а зад него четвърти стана 16-годишният Любомир Проданов от същия отбор. Топ 10 в класирането допълниха Стефан Йорданов от „МФ Такъл“, Красимир Антонов от „Туич Фишинг“, Венислав Радомирски от „Риболовен свят“, Стоян Николов и Калоян Якимов от „МФ Такъл“ и Тодор Костадинов от „Фиш 24“. Така в националния отбор на България се класираха цели трима тийнейджъри, те ще бъдат в състава за световното първенство през октомври в Литва. Спонсор на националите за втора година поред, както и на републиканското първенство, е „Фишинг Зоун“.

В отборната надпревара шампионската титла за втора поредна година стана притежание на „Фишинг Зоун“, чийто капитан Петър Лаков си беше подготвил отлично състезателите за изключително конкурентната надпревара. На второ място завършиха състезателите на „Туич Фишинг“, където също имаше забележителна работа на капитана им Красимир Антонов. „Туичърите“ измъкнаха сребърните медали само с една точка разлика срещу третия „МФ Такъл“, които водеха класирането през сезона, но в крайна сметка завършиха трети – това също е престижна позиция предвид конкурентността в шампионата и хубав атестат за работата на техния капитан и лидер Стефан Йорданов.

Отборно в третия кръг победители станаха „Фишинг Зоун“, следвани от „Туич Фишинг“ и „Хераклес“. На първите три места индивидуално завършиха Боян Ярков от „Фишинг Зоун“, Красимир Антонов от „Туич Фишинг“ и Люси Дремалов от „Фишинг Зоун“.

Към скоростния риболов на пъстърва интересът се оказа много висок, а през този сезон участие в националния шампионат взеха цели 11 отбора срещу шест при дебюта на тази дисциплина у нас през миналата година. За трите кръга състезателите уловиха общо 6584 пъстърви. Значителна част от участниците бяха на възраст под 25 години, в това число и доста юноши. Всички те получиха отлични условия за състезания от домакините от пъстървовата арена „Къпиново“, където по-късно тази пролет ще се проведе и международен турнир в същата дисциплина.

Крайното класиране може да изтеглите от приложените файлове:

Генерално – индивидуално

Генерално – отборно

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor