|

118 състезатели участваха в турнира за Купата на БФРС

С турнира за Купата на БФРС приключи официалният състезателен календар за 2018 г. Надпреварата се проведе на Гребния канал в Пловдив с участието на 118 състезатели, разпределени в 59 отбора. От тях 54 колеги (27 отбора) играха на фидер, други 44 (22 отбора) се включиха в турнира на плувка. В състезанието за деца общо 20 обещаващи таланта на българския спортен риболов бяха съставили 10 отбора.

Като цяло риболовът не беше много лесен, тъй като рибата прояви капризно поведение. Ловиха се основно каракуди, докато шараните бяха предимно бонус. Плувкарите заложиха основно на мач, но в крайните боксове се получи и нелош риболов с щеките, там се хвана и по някой кефал.

Състезанието на плувка премина при пълна доминация на кърджалийската школа. Първото място спечелиха състезателите на Кърджали 1 Димитър Димитров и д-р Бирджан Мехмед, които уловиха и най-много риба измежду всички отбори в турнира за Купата на БФРС – общо 29.150 кг за двата състезателни дни. След тях завърши  Кърджали 2 с Абдулла Аптула и Аднан Дормуш в състава, а на трето място се наредиха колегите от Вижън 1 Пламен Панталеев и Калин Радев.

При фидеристите категорична победа спечели тимът на Promix 2, съставен от Красимир Сабахов и Благой Вълчев. Двамата имаха 25.150 кг улов и цели 9 точки разлика с вторите в класирането Мосела 1 – Ивайло Василев и Владимир Барболов. Третото място беше за Promix 1 – Красимир Недев и Иван Атанасов.

Турнирът за деца и юноши, който се проведе в неделя, показа още веднъж, че разполагаме с много добра генерация, която има бъдеще в състезателния риболов. В тази възрастова група като най-големи майстори на турнира се изявиха колегите от Арена-Митерсон – Калоян Миленов и Антоан Петров, те спечелиха първото място с една точка и над 2.5 кг улов разлика от вторите Champion feed – Тодор Митов и Димитър Томов. Денис Красимиров и Мартин Иванов от Монтана завършиха на третото място.

Турнирът за Купата на БФРС беше отворен за всички колеги риболовци, в това число и за тези, които не се състезават в националния шампионат.

Eто и пълното класиране на турнира за Купата на БФРС, може да го изтеглите оттук:

KlasiraneKupaBFRS2018

Добавете коментар

адаптирано от webpossessor